Topnotering voor Mitsubishi in klanttevredenheidsonderzoek

De J.D. Power Customer Satisfaction Index 2019 meet de tevredenheid van de service van dealers. Mitsubishi Motors staat in de top 3 bij de volumemerken.

De J.D. Power Customer Satisfaction Index (CSI) onderzoekt de klanttevredenheid onder automobilisten naar aanleiding van een servicebeurt bij de dealer. Eigenaren van voertuigen tussen één en vijf jaar oud worden gevraagd naar hun meest recente ervaring, zowel bij periodieke servicebeurten als garantiewerkzaamheden.

Het onderzoek focust zich daarbij op de servicekwaliteit (27%), voorlichting (20%), de serviceadviseur (20%), de servicefaciliteit (20%) en haal- en brengservice (16%). Bij de 2019-editie werden in totaal 57.286 automobilisten naar hun mening gevraagd.

Bij de J.D. Power Customer Satisfaction Index 2019 staat Mitsubishi Motors stevig in de top 3 van best presterende volumemerken. Daarmee is Mitsubishi Motors niet alleen het beste Japanse automerk, maar ook de nummer 1 op het gebied van servicekwaliteit, waarbij vooral gelet wordt op de tijdsduur van een onderhoudsbeurt, hoe grondig het onderhoud wordt uitgevoerd en de staat waarin de auto weer wordt overhandigd aan de klant.

Mitsubishi Motors onderhoud

Hoog opgeleide technici

De topnotering bij het Amerikaanse onderzoek komt niet als een verrassing. Mitsubishi Motors is weliswaar een klein automerk met een relatief bescheiden dealernetwerk, maar het Japanse merk staat structureel hoog in verschillende tevredenheidsonderzoeken. Ook in Nederland, zowel op gebied van klanttevredenheid als betrouwbaarheid.

Mitsubishi Motors hecht veel waarde aan de kennis en deskundigheid van technici en investeert daarom veel in educatie en bijscholing. Mede hierdoor eindigde een Nederlandse Mitsubishi-monteur onlangs op het podium bij de prestigieuze Mitsubishi Global Service Skills Contest in Japan, een grootschalig evenement waarbij het merk op zoek gaat naar de beste Mitsubishi-monteur ter wereld. Ook is Mitsubishi Motors meermaals door de Consumentenbond opnieuw uitgeroepen tot betrouwbaarste automerk in Nederland.Beoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?