Mitsubishi Eclipse Cross uitgeroepen tot ‘Car of the Year 2019’ in Japan

Hoofdprijs bij prestigieuze Japanse autoverkiezing! De Mitsubishi Eclipse Cross is door de Automotive Researchers’ & Journalists’ Conference of Japan (RJC) uitgeroepen tot ‘Car of the Year 2019’.

“De Eclipse Cross is niet alleen een stijlvolle fusie van een scherpe coupé en een compacte SUV, maar biedt ook goede rijprestaties op ruige wegen en een uitgebalanceerde dynamiek dankzij Super All-Wheel Control (S-AWC) vierwielaandrijving. Het levendige rijgedrag wordt mede bepaald door de nieuw ontwikkelde 1,5-liter DI-T turbobenzinemotor met directe brandstofinjectie en de CVT-transmissie met de functionaliteit van een handmatig te bedienen 8-traps automaat”, luidt het juryoordeel.

 

De RJC is een Japanse vereniging van professionele onderzoekers en journalisten uit de automobielindustrie. Bij uitreiking van de jaarlijkse RJC-awards kiest de vakjury, behalve de Car of the Year, ook de Import Car, Technology en Person of the Year.

Bij de verkiezing van de RJC Car of the Year worden Japanse personenauto’s beoordeeld die tussen 1 november en 31 oktober in Japan nieuw zijn gelanceerd. De Mitsubishi Eclipse Cross hield bij de 2019-verkiezing vijf andere finalisten achter zich: de Honda CR-V, Honda Clarity Hybrid, Mazda CX-8, Subaru Forester en Nissan Serena e-Power.

Het is voor het eerst sinds de overwinning van de Mitsubishi i kei-car in 2007 dat Mitsubishi Motors de hoofdprijs pakt bij de RJC-verkiezingen. In 2009 werd de Lancer Evolution X uitgeroepen tot ‘Special High-Performance & Sports Car of the Year, terwijl de plug-in hybride-aandrijftechniek van de Outlander PHEV in 2014 werd verkozen tot ‘Technology of the Year’.

Meer informatie over de Eclipse Cross, klik hier.Beoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?