Vernieuwde Mitsubishi Space Star schittert in Brussel

Vernieuwde Mitsubishi Space Star schittert in Brussel

Verbeterde aerodynamica, veiligheid en vernieuwd interieur

Mitsubishi Motors heeft de Space Star ingrijpend vernieuwd. Hij schittert als Europese primeur op de Autosalon van Brussel, van 12 t/m 24 januari 2016. De Space Star is uitgerust met efficiënte driecilindermotoren die nog verder zijn verfijnd. Om het verbruik te minimaliseren is onder meer een Auto Stop & Go-systeem standaard ( uitgezonderd Entry). De vernieuwde Mitsubishi Space Star is leverbaar vanaf half februari met een vanafprijs van € 9.990,- en is ook leverbaar met CVT-automaat.

Wat als eerste opvalt, is het vernieuwde design. De Mitsubishi Space Star is 8,5 cm langer dan zijn voorganger, waardoor de aerodynamica en de luchtgeleiding verder zijn verbeterd. De gestroomlijnde neus is voorzien van een nieuw ontworpen bumper en leverbaar met Bi-Xenonkoplampen met LED-stadslicht. Ook de nieuwe C-vormige achterlichtunits zijn voorzien van LED-verlichting. De gewijzigde en compactere dakspoiler met geïntegreerd derde remlicht draagt bij aan de zeer lage luchtweerstand van Cw 0,27.
Mitsubishi Motors heeft voor de Space Start twee nieuwe, frisse kleuren beschikbaar: Wine Red en Sunrise Orange. De nieuwe 14” en 15” lichtmetalen velgen versterken de dynamische aanblik van de nieuwe Mitsubishi Space Star.

Vernieuwd interieur
Het interieur is aangepast, waarbij rekening is gehouden met voorkeuren van Europese berijders. Het resulteerde in verbeterde voorstoelen. Ze zijn bekleed met nieuwe, zacht aanvoelende stof – volledig zwart of zwart met ivoorkleur. De zitting biedt meer comfort en zijdelingse steun. Het stuurwiel is nu – voor meer grip – met hoogwaardig leder bekleed. Het instrumentarium is subtieler vormgegeven. De meters zijn voorzien van zwart-witte wijzerplaten en een verchroomde omlijsting. Het display heeft nu witte achtergrondverlichting en extra functies. Door verbeterde geluidsisolatie, dankzij onder andere extra isolatiemateriaal in de voorschermen en een aangepaste ophanging van de uitlaat, is het rijcomfort verhoogd.

Dynamiek
Mitsubishi Motors heeft ook het onderstel van de Space Star herzien. De vering en demping zijn verbeterd en de wielophanging is stijver, wat ten goede komt aan de wegligging en de dynamiek. Door een directer en preciezer reagerende elektrische stuurbekrachtiging stuurt de Space Star dynamischer en stabieler. Vanaf dit modeljaar is Hill Start Assist (HAS) standaard op alle versies. De efficiënte lichtgewicht driecilindermotoren 1.0 (71 pk (52 kW) vermogen en 88 Nm koppel) en 1.2 (80 pk (59 kW) en 106 Nm koppel) zijn voorzien van Mitsubishi Motors’ MIVEC variabele kleptiming. Een Auto Stop & Go-systeem en intelligente accusensortechnologie draagt bij aan het gunstige brandstofverbruik. Er is keuze uit een nieuwe handgeschakelde vijfversnellingsbak of een automatische INVECS-III CVT-transmissie voor beide motoren.

Veiligheid en connectiviteit
De carrosserie van de Space Star is opgebouwd uit licht en ultrasterk staal. De constructie van de motorkap en de onderzijde van de voorruit is aangepast voor een betere voetgangersveiligheid. Uiteraard is de inzittendenbescherming ongewijzigd op hoog niveau. De nieuwe Space Star is het eerste model van Mitsubishi Motors met het volledig nieuwe Mitsubishi GPS Navigatiesysteem (MGN) met uitgebreide gebruiksmogelijkheden en koppeling voor Android (Android auto) of iPhone (Apple Carplay) smartphones. Dit moderne navigatiesysteem is standaard op de Instyle-versies en als accessoire leverbaar op andere Space Star-versies.

Sterk modellengamma met 5 jaar garantie en mobiliteitsservice
Bij de vernieuwde Mitsubishi Space Star is te kiezen uit vijf uitvoeringen met vijf zitplaatsen. De Entry-versie met een prijs van € 9.990,- uitgerust met zes airbags, Hill Start Assist en buitenspiegels en deurgrepen in carrosseriekleur. Dan is er de Cool+-uitvoering met onder meer airconditioning en centrale vergrendeling. De Intense-uitvoering biedt daarbij lichtmetalen 14” velgen, LED-achterlichten en een stuurwiel en versnellingspook die met leder zijn bekleed. De versie Intense+ voegt Bi-Xenonverlichting, het Keyless Operation System (KOS), een Bluetooth carkit en DAB+-radio daar aan toe. De Mitsubishi Space Star Instyle ten slotte biedt ook nog het nieuwe navigatiesysteem, Cruise Control en 15” lichtmetalen velgen. Alle Space Stars worden geleverd met vijf jaar garantie én vijf jaar mobiliteitsservice in heel Europa.

 Beoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?