ANWB en Mitsubishi: Zorgeloos Elektrisch rijden

ANWB doet de laadpunten, Mitsubishi de elektrische Outlander

Importeur Mitsubishi Nederland gaat voor zijn nieuwe, elektrisch aangedreven Outlander PHEV samenwerken met de ANWB.

De ANWB biedt met het zogeheten Zorgeloos Elektrisch programma onder meer laadpunten en laadpassen waarmee de eigenaar van de Mitsubishi eenvoudig zijn auto kan opladen.

Koop je straks een elektrisch aangedreven Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle)  dan kun je daar een van de pakketten bij nemen uit het Zorgeloos Elektrisch programma. De pakketten, die zijn samengesteld en worden geleverd door de ANWB, omvatten een combinatie van laadpunten, laadpassen en de 24-uur service van de ANWB Alarmcentrale.

Zorgeloos Elektrisch: van laadpunt tot Elektrisch Rijden training

Het basispakket bestaat uit twee laadpassen en een laadpunt voor thuis. Het meest uitgebreide pakket bestaat uit vier laadpassen en twee laadpunten: een wandmodel voor thuis en een paalmodel voor op het werk. Bij alle pakketten zit de 24-uur service van de Alarmcentrale. De ANWB biedt verder Elektrisch Rijden trainingen in je eigen Outlander PHEV om te leren zo efficiënt mogelijk te rijden.

De voordelen van Zorgeloos Elektrisch

•    Laden op nagenoeg alle publieke oplaadpunten.
•    Verrekening via één overzichtsfactuur.
•    24-uur mobiliteitservice op zowel de Outlander PHEV als op het aangeschafte oplaadpunt.

Outlander PHEV: geen BPM, geen bijtelling

Productie van de Outlander PHEV start in mei, waarna hij in juli in de Nederlandse showrooms staat. Vooralsnog is Nederland het enige land waar deze elektrische Outlander dan te koop zal zijn. De auto is vrij van houderschapsbelasting tot en met 2015, is BPM-vrij en geheel 2013 ook bijtellingsvrij. Vanaf 2014 betaal je 7 procent bijtelling.

Actieradius Outlander PHEV is 60 km

De vierwielaangedreven Outlander is uitgerust met een tweeliter benzinemotor in combinatie met twee elektromotoren. Opmerkelijk is verder dat de Outlander niet langer een dynamo, startmotor en versnellingsbak heeft, maar een generator.

De auto zorgt zelf volautomatisch voor de beste rijmodus. Dat kan zijn volledig elektrisch rijden, rijden met behulp van de elektromotoren waarbij de benzinemotor de stroom opwekt voor de generator, of een combinatie van de elektromotoren en de benzinemotor, die dan de voorwielen aandrijft. Louter elektrisch kun je volgens Mitsubishi 60 kilometer afleggen. De CO2-uitstoot ligt onder de 49 gr/km.

[button link=”https://www.jansnelputtershoek.nl/outlander-phev/”]Meer informatie?[/button]

Alles over elektrisch rijdenBeoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?