Dubbele première voor Mitsubishi Motors op Autosalon Genève


Het MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) staat tijdens de 88ste Autosalon van Genève* (6 t/m 18 maart 2018) in het teken van twee primeurs. Naast de MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT die voor het eerst te zien is in Europa, beleeft de vernieuwde Mitsubishi Outlander PHEV (modeljaar 2019) zijn wereldpremière. Deze komt voor de herfst op de Europese markt.

De Mitsubishi Outlander PHEV en de MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT vertegenwoordigen de technische innovatie en de expressieve designtaal van MMC van nu en de komende jaren. De modellen vertalen – ieder op hun eigen manier – de productstrategie van MMC: een zorgvuldig samengestelde mix van SUV’s en elektrische aandrijving, gecombineerd met state-of-the-art technologie voor een progressieve rijervaring.

Nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV

Op basis van 80 jaar ervaring met vierwielaandrijving, 50 jaar onderzoek naar en ontwikkeling van elektrische aandrijving en dertig jaar rallywinnende All-Wheel Control-systemen presenteerde MMC in 2013 Outlander PHEV: een baanbrekende plug-in hybride Twin Motor SUV die zijn weerga niet kende.

Dankzij de overweldigende belangstelling en continue verbeteringen is de Mitsubishi Outlander PHEV van een auto voor een specifieke doelgroep uitgegroeid tot een van de belangrijkste modellen. De Outlander PHEV was in 2015, 2016 én 2017** de bestverkochte plug-in hybride in Europa. Op dit continent zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Met een cumulatieve verkoop van meer dan 140.000 stuks is de Outlander PHEV ook de bestverkochte plug-in hybride SUV ter wereld.

De Outlander PHEV is het vlaggenschip van Mitsubishi Motors en brengt de meest geavanceerde technologie van MMC samen in een voertuig. De plug-in hybride aandrijflijn zorgde voor een doorbraak op het gebied van rijbereik, emissies en rijgeluiden en bood nieuwe kansen voor automobilisten die emissievrije ritten willen combineren met nieuwe avonturen, in plaats van het zoeken naar oplaadpunten.

De 2019-versie van de Outlander PHEV is voorzien van een nieuwe generatie aandrijflijn, die zowel in het EV- als in het SUV-segment nieuwe maatstaven zet. Het nieuwe model dat in Genève debuteert, wordt gekenmerkt door zijn compleet herziene aandrijflijn, verbeterde rijdynamiek, verfijnde interieur en subtiele exterieurwijzigingen.


De Nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV

Het PHEV-systeem 2.0

 • Nieuwe 2,4-liter benzinemotor volgens Atkinson-principe vervangt de 2,0-liter benzinemotor met reguliere (Otto) cyclus. De nieuwe motor zorgt voor meer trekkracht, een soepelere werking en een hoger rendement.
 • Het vermogen van de achterste motor is met 10% verhoogd.
 • De capaciteit van de aandrijfaccu is met 15% verhoogd.
 • De output van de accu is met 10% verhoogd.

Het 4WD-systeem: meer rijstanden

De rijstanden NORMAL en 4WD LOCK zijn aangevuld met twee nieuwe standen: SPORT zorgt voor een directer gevoel voor meer rijplezier op bochtige wegen, terwijl SNOW zorgt voor extra controle en veiligheid in gladde omstandigheden.

Het design: verscherpt en verfijnd

 • De uitstraling van de Outlander PHEV is verbeterd dankzij een aantal subtiele wijzigingen, zoals de nieuw ontworpen LED ‘tech-look’ koplampen, rechthoekige mistlampen aan de voorzijde, expressievere grille met herkenbare ‘Dynamic Shield’-merkidentiteit en skidplate onderaan de voorzijde. Ook zorgen de nieuw ontworpen, two-tone 18-inch lichtmetalen wielen en de grotere achterspoiler voor een verfijnde en zelfverzekerde houding.
 • De verbeteringen in het interieur concentreren zich op de kwaliteitsbeleving door de toepassing van gewatteerde, hoogwaardige lederen bekleding, compleet nieuwe voorstoelen met verbeterde zijdelingse steun, een vernieuwde schakelpook, een nieuw instrumentenpaneel, nieuwe decoratiepanelen en een A/C-stopcontact voor passagiers achterin.

Belangrijkste specificaties

 

Volledige specificatielijst volgt later.

MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

De nieuwe MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT is een technisch vooruitstrevend studiemodel dat de strategische koerswijziging van het merk inluidt. In de nieuwe strategie ligt de focus op de kracht van SUV’s en EV’s en de mogelijkheid om nieuwe systemen te integreren voor een ongekende ‘connected’ mobiliteitservaring.

De elektrische high-performance SUV belichaamt de nieuwe merkstrategie van MMC onder de nieuwe slogan ‘Drive your Ambition’. Deze strategie richt zich op een avontuurlijke en vooruitstrevende werkwijze ten aanzien van design en product, gebaseerd op vooruitstrevende SUV’s, en gedreven door de combinatie van elektrische aandrijving en de mogelijkheid om nieuwe systemen te integreren.

Het design

De MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT is ontworpen volgens de ‘Robust & Ingenious’ designfilosofie van MMC dat kracht, authenticiteit en functionaliteit combineert, waarmee de modellen van MMC zich onderscheiden.

MMC heeft een rijke historie. Denk aan Mitsubishi Motors en je denkt aan uitmuntende off-road-prestaties en superieure 4WD-aandrijving. De MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT tilt deze eigenschappen naar een nog hoger niveau. Het design benadrukt het immense gripniveau en de wendbaarheid van een high-performance cross-country tourer.

Het exterieur

 • Het frontdesign is een moderne interpretatie van Mitsubishi’s ‘Dynamic Shield’-familiegezicht. De zwarte grille is weggewerkt achter glas en een subtiele hint naar de high-performance elektrische aandrijving van het voertuig. Achter glas zijn ook camera’s en sensoren weggewerkt, subtiel geaccentueerd met blauwe sierlijnen. Grote luchtinlaten onder de koplampen sturen koellucht naar de elektrische remklauwen. Extra luchtinlaten die in de C-stijl zijn weggewerkt en de lucht perfect begeleiden richting de achterbumper dragen bij aan de uitstekende aerodynamica van het studiemodel.
 • Van opzij zorgt het design voor een onmiskenbare SUV-uitstraling dankzij de scherpe daklijn, geprononceerde schouderlijn en grote bodemvrijheid.
 • De korte overhangen stralen wendbaarheid en souplesse uit. De krachtig vormgegeven hoeken van de carrosserie versterken het beeld van een krachtig, koppelrijk 4WD-systeem.
 • De opvallend vlakke voorruit en korte overhangen geven de MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT een uniek zijaanzicht dat voor de komst van elektrische aandrijving ondenkbaar is.
 • De grote, hexagonale vorm aan de achterzijde van het studiemodel is geïnspireerd op het design van de reservebandcover van een onvervalste SUV: de legendarische Mitsubishi Pajero, een icoon op het gebied van off-road rijden en een van de meest iconische hoofdstukken in Mitsubishi’s rijke verleden.
 • Het ontwerp van de C-stijl herinnert aan de staart van een straaljager. De luchtinlaat en diffusor die van de C-stijl naar de achterbumper lopen, dragen bij aan de uitstekende aerodynamica.

Het interieur

 • Door de afwezigheid van een grote conventionele verbrandingsmotor onder de motorkap kregen de designers de vrijheid om een uitzonderlijk ruim interieur te ontwerpen. Het instrumentenpaneel lijkt te ‘zweven’ voor de bestuurder en adopteert Mitsubishi’s typische horizontale styling, met de focus op informatie boven de as met alle besturingselementen daaronder. Het horizontale instrumentenpaneel maakt het eenvoudiger om informatie over het voertuig waar te nemen tijdens het rijden – vorm volgt functie op de weg.
 • Een groot flatscreen strekt zich uit over de gehele breedte van het dashboard. Het beeldscherm toont de weerssituatie, navigatie-instructies en handige tips. Het scherm wordt geflankeerd door twee kleinere schermen waarop beelden van de voor- en achtercamera’s worden weergegeven.
 • Door forse glasoppervlakken ontstaat een nagenoeg 360-graden zicht rond de auto, waardoor de bestuurder en passagiers meer het gevoel hebben in een straaljager dan in een auto te zitten.

De technologie

 • EV-systeem: De MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT maakt gebruik van koppelrijke en krachtige elektromotoren die worden gevoed door een batterijsysteem van hoge capaciteit. Het aandrijfsysteem staat garant voor soepele, krachtige en alerte rijprestaties waarmee EV’s zich nadrukkelijk onderscheiden van voertuigen met een verbrandingsmotor. Tevens is de batterij onder de vloer in het midden van het voertuig gemonteerd, waardoor een laag zwaartepunt ontstaat voor een ongekende stabiliteit.
 • 4WD-systeem: Voor ongekende rijprestaties bestaat het Triple Motor 4WD System uit één elektromotor die de voorwielen aandrijft en een nieuw Dual Motor AYC-aandrijfsysteem (Active Yaw Control) dat twee elektromotoren via een elektronisch aangestuurde torque-vectoring AYC-unit aan elkaar koppelt. Dit alles is geïntegreerd in het unieke S-AWC-voertuigdynamiekcontrolesysteem (Super All-Wheel Control). Het systeem bevordert de bocht- en tractieprestaties. De zeer responsieve en uitstekend doseerbare remmen van de MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT controleren de aandrijfkrachten nauwkeurig met behulp van elektrische remklauwen. Deze vervangen conventionele hydraulische remklauwen. De effecten van het systeem zijn direct merkbaar, zelfs bij lagere snelheden als de G-krachten nog beperkt zijn. Of er nu gereden wordt in de stad of op een weg met uitdagende bochten, het elektrische model biedt altijd optimale controle.
 • AI-systeem: Het brein van de MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT is een Artificial Intelligence (AI) systeem dat de bestuurder assisteert. Verschillende sensoren zorgen ervoor dat het AI-systeem continu de weg- en verkeersomstandigheden monitort, evenals de input van de bestuurder. Het systeem ondersteunt alle type rijders, van beginners tot ervaren en sportieve rijders. Door het besturen van het voertuig makkelijker en veiliger te maken, tilt het systeem de rijbeleving naar een compleet nieuw niveau. Het AI-systeem beschikt over een speciale coaching-functie. Na opbouw van een profiel over de rijkwaliteiten van de bestuurder stelt het systeem een trainingsprogramma samen. De rijder krijgt vervolgens advies via spraak en een groot dashboarddisplay. Het resultaat is dat iedereen, ongeacht de rijervaring, zich snel thuis voelt in een voertuig dat zich gedraagt zoals de bestuurder wenst én verwacht – met als resultaat meer rijplezier.

MMC line-up op Autosalon van Genève 2018

 

Alle informatie ten aanzien van MMC op de 2018 Autosalon van Genève is te vinden via de speciaal opgerichte website http://www.mitsubishi-motors.com/en/innovation/motorshow/2018/gms2018/

 

*88ste Salon international de l’Automobile Genève: persdagen op 6 en 7 maart, geopend voor publiek van 8 t/m 18 maart. Persconferentie MMC in Hal 2 op 6 maart om 10.45 uur.Beoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?