Verhuizen? Huur een bus bij Autohopper Jan Snel

Lees hieronder de blog van Steven

Verhuizen met verhuisbus, een koud kunstje

Gepubliceerd door steven.donselaar op ma, 18/04/2016 – 10:54

Een grote stap

Eindelijk de grote stap gezet: mijn vriendin en ik kochten vorig jaar ons eerste huis. Er kwam in korte tijd veel op ons af als eerste bewoner van dit nieuwbouwhuis. Veel beslissingen in een hele korte tijd: wat voor keuken, wat voor een vloer, een ligbad of toch een douche? Of misschien wel allebei? Stucwerk of toch eerst maar behangen met een verflaag? Zullen we de tuin nu aanleggen of even wachten tot volgend jaar. Nou, dat laatste hebben we maar even om budget technische redenen verzet naar het jaar erop.

Verhuisbedrijf of zelf verhuizen met een verhuisbus?

Binnen een maand stond de basis en konden we verhuizen. Weer een beslissing die we moesten nemen: gaan we onszelf verhuizen of laten we ons heel decadent verhuizen door een verhuisbedrijf? Na een simpele rekensom (verhuizen m.b.v. verhuisbedrijf zou voor ons uitkomen op zo’n € 1.000,- omdat we ook een piano hadden te verhuizen) kwamen we er al heel gauw achter dat er geen budget was om het uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Dan maar onze vrienden en familie lief aankijken om ons te helpen. Van tevoren hadden we gelukkig al wel de zolder en schuur opgeruimd en een verhuisbusje vol naar de stort gebracht. Nu de grote spullen en alle dozen nog!

Verhuisdozen

Verhuisbusje huren, lekker makkelijk

De keuze gemaakt om zelf te verhuizen. Nu nog een paar sterke vrienden en familieleden charteren. Dat was gelukkig zo geregeld. Dan de vraag of we een aanhanger of toch een bestelbus nodig hebben. Uiteindelijk toch maar een ruime bus, want er moesten een paar grote spullen verhuisd worden, denk aan de zitbank, de wasmachine, droger, ons bed, een boxspring, en een paar grote kasten: die ruime verhuisbus was zeker nodig!

Ik werk bij een autoverhuurbedrijf, lekker handig!

Ja, ik kon even makkelijk een busje meenemen om onszelf te verhuizen! Ik heb mijn collega die verantwoordelijk is voor de verhuurplanning lief aangekeken en hij heeft een grote verhuisbus geregeld met een leuke personeelskorting. We twijfelden of we een gewone verhuisbus of zo’n grote meubelbak / bakwagen met elektrische laadlift nodig hadden. Die laatste is wel iets duurder maar wel erg ruim en makkelijk door die elektrische laadlift. We hadden berekend dat onze spullen dan wel in één ritje mee kon. En een voordeel is dat ik die grote verhuisbus / bakwagen met een B-rijbewijs mag besturen. Nadeel was dat ons oude huurhuis in de binnenstad lag en we onder een poortje moesten doorrijden om er te komen. De boel opgemeten maar die grote bakwagen ging ‘m niet worden, of we moesten er een cabrio van maken-;)

Dan maar een iets kleinere verhuisbus en een paar keer heen en weer rijden. Gelukkig was de afstand tussen ons oude huurhuis en onze nieuwe woning niet ver: zo’n 10 minuten rijden, dus was het niet erg om een paar keer heen en weer te rijden. Sterker nog: het was wel even lekker, omdat je tijdens het rijden even niet hoefde te sjouwen. Met 5 man binnen een dag alles verhuisd en op de goede plek in huis kunnen zetten en dat dankzij de verhuisbus die mijn collega me mee had gegeven. Viel dat even mee!

Benieuwd welke verhuisbus wij gebruikten voor onze verhuizing? 

Wij gebruikten voor onze verhuizing de Peugeot Boxer L2/H2. Huh, L2/H2, was da? L2/H2 staat voor Lengte 2, Hoogte 2, oftewel een verlengde en verhoogde bus. Dat verlengde was makkelijk omdat de bus lekker ruim was. Maar vooral dat hij verhoogt was kwam ons erg goed uit. We konden er rechtop instaan en de kasten konden we rechtop vervoeren. Dat scheelde nogal wat, anders hadden we alle kasten liggend moeten vervoeren en dan zou de bus in no-time vol hebben gezeten. Deze bus kost bij Autohopper € 85,- per dag (incl. BTW, allrisk verzekering). Wil je net als mij een bus huren voor je verhuizing? Bepaal dan vantevoren hoeveel laadruimte je nodig hebt. Ben je eruit? Kijk dan hier voor het aanbod van onze verhuisbussen

De populairste bussen die verhuurd worden zijn de 11 m3 bussen (L2/H2) zoals ik die had voor mijn verhuizing en de bakwagen met elektrische laadlift met maar liefst 19 m3 laadvermogen. Laatstgenoemde kost € 109,- per dag incl. BTW en allriskverzekering. Je kunt ook accesoires bijhuren zoals spanbanden, verhuisdekens, verhuisdozen, een handig steekkarretje etc.

Autohopper verhuisbussen

Verhuizen met behulp van een verhuisbedrijf kostte in 2015 gemiddeld € 740,-. Ons kostte het die dag € 85,- (zonder personeelskorting) huur van de verhuisbus + wat brandstof (zo’n € 30,- is totaal € 105,- We hebben dus zo’n € 635,- bespaard. Niet gek voor 1 dagje sjouwen! Nog een voordeel: we hadden een gezellige dag met vrienden en familie! Die € 635,- die we met verhuizen bespaard hebben door zelf een bus te huren gaan we dit jaar gebruiken voor onze tuin.

Succes met je verhuizing!

Steven

Voor meer informatie over een auto huren bij Autohopper Jan Snel? Klik hier

 Beoordeel ons
×

Goedendag!

Stel ons een vraag via WhatsApp of stuur een e-mail naar info@jansnelputtershoek.nl

×