Ga voorbereid op vakantie, controleer wat nodig is.

Verplichte uitrusting auto in Europa

Binnen Europa heb je te maken met verschillende verkeerswetgeving. In veel landen zijn een veiligheidshesje en gevarendriehoek in de auto verplicht, denk hierbij aan een verbanddoos, reservelampjes of een brandblusser. Hieronder is de juiste informatie te vinden over dingen die aanwezig moeten zijn in diverse landen in Europa.

Hieronder een overzicht met betrekking tot de verbanddoos, gevarendriehoek, veiligheidshesjes, reservelampjes en brandblusser. Wanneer iets niet verplicht is voor een auto met Nederlands kenteken, dan staat dit met een * aangegeven.

Uiteraard kunnen onze medewerkers u nog meer informatie geven over bijvoorbeeld de juiste lampjes voor uw model auto.

Verplichte uitrusting auto in Europa

 Beoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?