Outlander PHEV: koop nu, bijtelling vanaf 2017 naar 22 procent

Bijtelling PHEV’s in 2017 naar 22%. Maak nu gebruik van 7% bijtellingsverschil! 

Het Kabinet zet vol in op het stimuleren van nul-emissieauto’s. Met ingang van 2017 zal de bijtelling voor geheel elektrische auto’s (EV’s) tot en met 2020 4% bedragen. Deze nul-emissieauto’s behouden tot en met 2020 ook een vrijstelling van MRB en BPM. Voor gewone auto’s, maar ook voor hybride (de PHEV’s), gaat vanaf 2017 de bijtelling van 22% gelden.

Nog altijd gaat het om een wetsvoorstel.

De fiscale stimulering van hybride auto’s (PHEV’s) wordt afgebouwd. Het halftarief voor de MRB voor PHEV’s (150 euro per kwartaal voor de Outlander PHEV) met een uitstoot tot 50 gram CO2 per kilometer geldt tot en met 2020.

Met ingang van 2017 vervalt voor nieuwe PHEV’s de milieugerelateerde korting in de bijtelling, zodat dan voor deze auto’s het algemene tarief van 22% geldt. De eerder voorgestelde gefaseerde afbouw is van de baan.

Onderstaand vindt u een overzicht van de belangrijkste maatregelen op het gebied van de bijtelling vanaf 2015, inclusief de in een wetsvoorstel uitgewerkte plannen uit Autobrief II.

Tabel bijtelling naar 22 procent

Hieronder een voorbeeldberekening van de verschillende Outlander PHEV modellen.

Bijtelling verschil Outlander PHEV 2017

Outlander-PageLees meer over de Outlander PHEV en koop of lease nog dit jaar!

2017 Calender on the red cubes

2017 Calender on the red cubesBeoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?