EV’S over 5 jaar voordeliger dan benzineauto’s

Aftellen naar kantelpunt voor elektrisch rijden

INFOGRAPHIC: EV’S OVER 5 JAAR VOORDELIGER DAN BENZINEAUTO’S

22 juni 2016 Drive

Accu’s voor elektrische auto’s worden razendsnel goedkoper. Zelfs zó snel, dat de elektrische auto binnen vijf à zeven jaar voordeliger is dan een vergelijkbare benzine- of dieselauto. Dat schrijft Rabobank in het uitgebreide rapport ‘De elektrische auto: a convenient truth’.

We willen met z’n allen graag dat de elektrische auto een wereldwijd succes wordt. Elektrisch rijden biedt immers legio voordelen. Maar voordat wij massaal naar de dealer sprinten voor een innovatieve elektrowagen, moet wel een aantal technische beperkingen worden opgelost. Juist nu worden die barrières sneller weggenomen dan tot voor kort voor mogelijk werd gehouden.

Waarom nu dan wel?

Infographic elektrisch rijden

De voorspellingen over de toekomst van elektrisch rijden zijn de afgelopen jaren meermaals bijgesteld, maar volgens het rapport van Rabobank staan we nu écht aan de vooravond van de grote doorbraak van de EV. Waarom? Omdat de prijs van lithium-ion-accu’svolgens de onderzoekers de komende jaren flink zal dalen.

Maar wat betekent dat voor mij?

Goedkopere elektrische auto’s! De prijsdaling van lithium-ion-accu’s heeft een gunstig effect op de verkoopprijs van elektrische auto’s waarin deze batterijtechniek toegepast wordt. Over vijf tot zeven jaar wordt het punt bereikt waarop de EV het qua kosten (Total Costs of Ownership) gaat winnen van vergelijkbare benzine- en dieselauto’s.

Samen met de constante uitbreiding van de Nederlandse laadinfrastructuur ligt er een veelbelovende elektrische toekomst voor ons in het verschiet. Volgend jaar verschijnen de eerste betaalbare EV’s met een actieradius van zo’n 300 kilometer op de markt. In de komende jaren zal de actieradius van EV’s alsmaar toenemen, terwijl de prijs daalt en het aantal snellaadpunten groeit. Is er dan nog een reden om niet elektrisch te rijden?

Bekijk HIER het volledig rapport.



Beoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?