Focus op SUV’s en EV bij Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) presenteert op de 44e Tokyo Motor Show 2015 de Mitsubishi eX Concept, een concept voor een compacte SUV met elektrische aandrijving van de volgende generatie. Het model is bedoeld om Mitsubishi Motors´ nieuwste elektrische aandrijftechniek te demonstreren. Ook geeft het model een beeld van het Dynamic Shield-concept – de nieuwe designtaal die vooral het front van nieuwe Mitsubishi-modellen een eigen, herkenbare stijl geeft. Ten slotte biedt de conceptauto een breed scala technologieën voor superieur rijplezier in een compacte crossover. De Mitsubishi Motors-stand, met een hoofdrol voor de Mitsubishi eX Concept, staat in het teken van het thema Driving Beyond: ‘Voorwaarts met SUV’s en elektrische aandrijving’.

Elegantie + SUV + 100 % elektrisch

De Mitsubishi eX Concept is een toekomstvisie op een unieke, volledig elektrisch aangedreven SUV, die uitkomt in het snel groeiende segment van compacte SUV’s. De conceptauto is voorzien van Mitsubishi’s modernste techniek op het gebied van elektrische aandrijving en integrale besturingstechniek, gecombineerd met techniek voor autonoom rijden, online connectiviteit en actieve veiligheid.

02-MITSUBISHI-eX-Concept-World-Premiere

Zowel het exterieur als het interieur van de eX Concept schetsen de nieuwe designrichting van Mitsubishi Motors. Het is een sportieve crossover, met de elegantie van een stationwagon – een zogenoemde ‘shooting brake’ – en met compacte SUV-lijnen. De voorzijde van de eX is een nieuwe interpretatie van het Dynamic Shield-designconcept.03-MITSUBISHI-eX-Concept-World-Premiere

 

Vooruitstrevende plug-in hybridetechniek en veelzijdigheid

Op de Mitsubishi Motors-stand staat ook een chassis van een Outlander PHEV. Daarmee laat Mitsubishi Motors de techniek zien van de plug-in hybride aandrijving en het Twin Motor 4WD-systeem. Verder is een presentatie te zien waarin de werking van V2X*3-systemen wordt uitgelegd – dergelijke systemen kunnen elektriciteit van de accu in de Outlander PHEV leveren aan het huishouden en het elektriciteitsnet. Hiermee visualiseert Mitsubishi Motors de mogelijkheden en de veelzijdigheid van elektrisch aangedreven voertuigen.

04-MITSUBISHI-eX-Concept-World-Premiere 05-MITSUBISHI-eX-Concept-World-Premiere

 Beoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?