De plugin-hybride als zakelijke leaseauto

De nieuwe plugin-hybrides zoals de Mitsubishi Outlander PHEV combineren een laag brandstofverbruik met een dito CO2-uitstoot én de bijbehorende fiscale voordelen, zonder in te leveren op comfort en ruimte. Voortaan hoeft de zakelijke rijder niet meer te kiezen tussen luxe of groen: het is en-en. Een stille revolutie in leaseland!

Verkapte salarisverhoging
Deze zuinige, luxe wagens vormen op dit moment de snelst groeiende leasecategorie. De belangrijkste reden: de lage bijtelling. De meeste leaserijders in deze klasse zijn gewend aan 20%. De huidige 7% bijtelling op een plugin-hybride betekent een enorm verschil. Een zuinige leasewagen wordt meer dan eens een verkapte salarisverhoging genoemd. Voeg daarbij dat je geen BPM betaalt én de eerste twee jaar geen wegenbelasting en de keuze voor een plugin-hybride is snel gemaakt.

Outlander draaiend2

Positieve uitstraling
Met een uitstoot van slechts 44 gram valt de Mitsubishi Outlander PHEV ruim binnen de laagste bijtellingsgrens van 50 gram. Daarmee behoort dit model tot de groenste auto’s in z’n soort: milieuklasse A. Voor veel bedrijven vormt dit een belangrijk argument in het voordeel van de plugin-hybride. Bijvoorbeeld in de bouwwereld waar opdrachtgevers steeds vaker eisen stellen op het gebied van duurzaamheid. Een groen wagenpark hoort daarbij: een lage CO2-uitstoot draagt bij aan een positieve uitstraling naar de klant.

Gezinsauto
De gemiddelde Volvo-, Audi- of BMW-rijder dacht vroeger nooit aan een merk als Mitsubishi. De Outlander PHEV brengt daar verandering in. Kennelijk overwint het fiscale voordeel zelfs de merk- en statusgevoeligheid. Daarbij heeft dit model een aantal sterke troeven in handen. Binnen de klasse van (plugin-)hybrides is de Outlander PHEV de enige SUV en de enige hybride die moeiteloos tot 1.500 kg kan trekken. Dankzij de grote binnenruimte is de Outlander ook ideaal als gezinsauto.

Lage leasekosten
Ook werkgevers plukken de vruchten van dit type plugin-hybride. Alleen al op het brandstofverbruik besparen zij zo’n 20%. Tegen lagere leasekosten rijden de medewerkers een grotere auto. En zij profiteren van een veel lagere bijtelling. Zo wordt iedereen blij van de luxere plugin-hybrides.

Bron: http://www.autoplanning.nl/nieuws_detail.php?id=167Beoordeel ons
× Hoe kan ik je helpen?