200.000ste Mitsubishi Space Star rolt van de band

Mijlpaal voor Mitsubishi Motors’ nieuwe fabriek in Thailand. Twee jaar na de productiestart van de nieuwe Mitsubishi Space Star in Thailand, is de mijlpaal van de 200.000ste auto een feit. In maart 2012 opende deze compleet nieuwe fabriek zijn deuren in het industriegebied ‘Laem Chabang Industrial Estate’, in de Thaise provincie Chonburi.

De Space Star is het eerste model volgens Mitsubishi Motors Corporation’s (MMC) innovatieve ontwerpfilosofie ‘Global Small’-project. Dat wil zeggen: één ontwerp + één fabriek + één auto voor alle markten wereldwijd.

Bestemming

Totaal

Totale productie voor thuismarkt

77.691

Totale productie voor export

122.309

Totaal

200.000

Tot 1 januari 2014 werden in Europa 16.041 Space Stars verkocht, na een geleidelijke introductie op deze markt vanaf het eerste kwartaal in 2013. Op dit moment wordt de Space Star geëxporteerd naar 66 landen en is de auto leverbaar in 24 van de 34 Europese landen waar Mitsubishi Motors actief is (excl. Rusland en Oekraïne).

Schoon en zuinig
In Europa geldt de compleet nieuwe Space Star als Mitsubishi Motors’ antwoord op de toenemende vraag naar compacte, schone en zuinige auto’s. Dit alles tegen een achtergrond van steeds strengere CO2-emissieregels. Dankzij MMC’s geavanceerde motortechnologie blinkt de Space Star uit met een zeer laag brandstofverbruik (4,0 l/100 km) en lage CO2-uitstoot (92 g/km). Het lage verbruik wordt onder meer bereikt door de beste Cw-waarde in zijn klasse (Cw 27) en een aanzienlijke gewichtsbesparing (ledig gewicht vanaf 820kg).

Uitvoeringen
De Space Star combineert zijn compacte buitenafmetingen (lengte 3,71 m) met een ruim interieur en royale bagageruimte en daarnaast bieden de krachtige, zuinige 12-kleps MIVEC driecilinder benzinemotoren van 1.0 of 1.2 liter, vlotte rijeigenschappen. De Space Star wordt geleverd met een handgeschakelde 5-versnellingsbak of met een CVT (automatische transmissie). De Space Star is in Nederland leverbaar vanaf € 8.890,-.Beoordeel ons
×

Goedendag!

Stel ons een vraag via WhatsApp of stuur een e-mail naar info@jansnelputtershoek.nl

×