Banden blijven zorgenkind…

De Nederlandse automobilist schenkt amper aandacht aan de staat van zijn banden. Uit een herhaald onderzoek van vereniging Vaco, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, blijkt dat de staat van de personenwagenbanden onverminderd slecht is.Uit een steekproef onder 1.500 voertuigen blijkt dat 41 procent van de personenwagens ten minste één band heeft met een onregelmatigheidsslijtage of een vorm van schade; hetzelfde als eind 2012. Bij 9 procent van de voertuigen zijn een of meer banden zo slecht, dat ze de veiligheid van de bestuurder en de andere weggebruikers in gevaar brengen. Eind vorig jaar was dat nog 10 procent.

Edwin Brinksma van Vaco: “Het is mooi dat dit percentage iets is gedaald, maar in absolute zin zijn er nog steeds   730.000 personenwagens die een gevaar zijn op de weg. Dat is beslist te veel. Er moet echt iets gebeuren om de verkeersveiligheid zeker te stellen.”

“Bij het onderzoek is ook gekeken naar het type band waarop de automobilist rijdt”, vervolgt Brinksma. “We vonden het bijzonder om te constateren dat in juni nog 5 procent, dat zijn 407.000 personenwagens, op winterbanden rijden. Overigens reed ook nog eens 1,4 procent op banden voor verschillende seizoenen, dus op een combinatie van zomer-, winter- en allseasonbanden. Bijna 114.000 bestuurders rijden dus op banden waarvan de seizoensgebondenheid verschilt!

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen voor de zorgelijke staat van de personenwagenbanden in Nederland. Brinksma: “Er is sprake van uitstel van onderhoud door het economische klimaat. Uit recent onderzoek blijkt een kwart (26 procent) van de eigenaren de banden later vervangt dan noodzakelijk vanwege de crisis.”

Vrouwen bandenwissel

Daarom snel naar JAN SNEL voor… 

[gravityform id=”1″ name=”Het beste onderhoud voor uw auto!”]

 

 Beoordeel ons
×

Goedendag!

Stel ons een vraag via WhatsApp of stuur een e-mail naar info@jansnelputtershoek.nl

×